V.I.S VOX

284

 

VIS-VOX

Вокално Интрументалниот Состав – Вокс V.I.S. – VOX, е составен од музичари, автори и ентузијасти, кои биле активни на рок сцeната во 80 – те и 90 – те години.

Основата на бендот се поранешни членови на Гино де Гаги и нивните страсти.

V.I.S. – VOX  настана во зимата 2011 / 2012 година во состав: Mayo Vox,  Петар Јанков PJ, Драган Гиновски – Гино и Ѓоко Мишковски. Првата демо снимка ја направија на Теодорова Сабота, Март 2012 година со Борис Ставров, како вокал.  Поради зафатеност, Борис Ставров се повлече, а не негово место настапи Рубин Канарџиоски ( Ex: “Don’t! Who? One?)

V.I.S. –VOX  работеа со „сезонски паузи“ и во периодот март 2012 – септември 2013 – подготвија и снимија осум композиции ( на англиски и македонски јазик). Овие песни  го сочинуваат албумот„ Песни што  секогаш сте  сакале да ги слушнете,  а не сте имале каде!“

 

English