Архангел е македонска рок група основана во февруари 1989 година. Основач на групата е Ристо Вртев, првиот вокалист на групата Мизари поранешен член на Инола Икс. Во текот на својата кариера, рок бендот има издадено четири албуми, и се смета за една од најдобрите групи во Македонија во деведесетите години на минатиот век . (повеќе)

На сите албуми на Архангел настапуваат Драган Гиновски – Гино и Петар Јанков – ПЈ, кои се носители на аранжманите.

 

 

English