Mayo and the band

Марјан Бојаџиев, алиас Majo Vox за прв пат настапи на Рок фест 1983 година. Настапи како соло перформер со клавијатури.  Успеа да  влезе во финалето, што беше огромен успех за дебитант.

Композициите кои ги изведе беа авторски дела од жанрот на елктро – поп. За „Панорамики над градот“ дури беше сниме и видео спот, кој е веројатно некаде во архивоте на РТС ( денес Македонска Радио и телевизија).

Веќе следната година е еден од основачите на Гино де Гаги и нивните страсти.

(Рок Фест 1983)

(Рок Фест 1983 – II)

English